دکتر مهاجرانی درباره برگزاری پنجمین المپیاد سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: پنجمین المپیاد دانش آموزی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی همانند سال های گذشته به همت مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان و با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی برگزار خواهد شد. وی هدف از برگزاری المپیادها را گسترش دانش و فناوری دانست و افزود: هم پای این موضوع گسترش شور دانش میان دانش آموزان با برگزاری المپیادهای دانشآموزی دنبال میشود و هدف آن تربیت دانشآموزانی است که علاقه به یادگیری دانش با عمق بیشتر دارند.
وی با بیان اینکه المپیاد سلولهای بنیادی میان سایر المپیادها کارکردی منحصر به فرد دارد، گفت: تمرکز بر کارگروهی دانش آموزان در پنجمین المپیاد همانند سال های گذشته دلیل ارزشمندی و تاثیر گذاری آن است.
مهاجرانی درباره تاثیرگذاری بیشتر دانشآموزان در این حوزه گفت: در برگزاری المپیادهای دانش آموزی نیاز است در چندین محور از جمله افزایش مهارت های نرم عملکردمان را بهبود ببخشیم. بدین معنا که حس هویت ملی و روحیه سازندگی کشور در میان دانش آموزان بیشتر شود. همچنین معرفی دانش آموزان برگزیده المپیاد به مراکز پژوهشی و درمانی برای استفاده از ظرفیتهای کارآفرینانه این افراد اقدامی است که باید انجام شود و شاهد تغییر نگرش افراد در این حوزه باشیم.
به گفته رییس مرکزملی پرورش استعدادهای درخشان، دانشآموزان در این المپیاد با فرآیند تجاری سازی و نحوه ارائه ایدههای نوین حوزه سلول بنیادی آشنا می شوند. البته پیش از آن نخست باید روی تواناییهای علمی دانشآموزان به درستی کار شود تا حس تعلق، کار تیمی، اعتماد به نفس در میان آنها افزایش یابد. در این صورت اجتماع نخبگانی خوبی در میان دانش آموزان ایجاد میشود که برای بهبود فعالیتهای این حوزه در کشور تاثیرگذار است.
دکتر مهاجرانی همچنین با اشاره به کنفرانس کمربند و جاده در کشور چین افزود: طبق توافق انجامشده برای بنیانگذاری المپیاد «سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی» از سوی جمهوری اسلامی ایران، اردوهای علمی برای معلمهای کشورهای مختلف و باهدف چگونگی گسترش این علوم در بین دانش آموزان برگزار خواهد کرد.
وی ادامه داد: در اردوی کمربند و جاده پروپوزال برگزاری این المپیاد در سطح بین المللی ارائه شد و ایران آمادگی کامل برای برپایی این رویدادهای مهم علمی را اعلام داشت. مهاجرانی با اشاره به تجربه برگزاری چندین المپیاد جهانی در ایران بیان کرد: تجارب موفقی درزمینه علوم سلولهای بنیادی در ایران وجود دارد که با بهرهگیری از دستاوردهای ایران در این علوم، بستر لازم برای میزبانی این المپیاده را در سطح جهانی داریم، بنابراین با راه اندازی دبیرخانه مرکزی این المپیاد در کشور عزیزمان ایران، پرچمدار این المپیاد در سطح بین المللی خواهیم شد.
وی همچنین با اشاره به ثبت باشگاه پژوهشگران و دانش پژوهان جوان در یونسکو بیان کرد: برگزاری المپیاد سلول های بنیادی در سطح بین المللی از طریق این باشگاه دنبال میشود تا شاهد پرچمداری ایران در برگزاری جهانی این المپیاد باشیم.
گفتنی است، پنجمین المپیاد دانشآموزی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی برای دانشآموزان پایه دهم و یازدهم تمامی رشتهها برگزار میشود. رویکرد این المپیاد بین رشتهای، نگرشی، مبتنی بر تفکر جانبی و کار تیمی و کارآفرینی است. اردوی آموزش فشرده این رشته نیز مانند دیگر رشتههای المپیادی، به صورت سهروزه در تهران توسط آیریسک برگزار میشود [اطلاعات بیشتر].