دومین مدرسهیزمستانی نجوم به همت بخش خاورمیانهای آیوتا در اصفهان برگزار شد. در بخش نخست این مدرسهی زمستانی که با هدف آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با نجوم علمگرا برگزار شده بود، جناب آقای آتیلا پرو رییس بخش خاورمیانهی آیوتا مخاطبان را با اساس پژوهشهای رصدی در حوزهی اختفاها آشنا کردند. در ادامه و روز دوم این مدرسه جناب آقای امیر حسنزاده سرپرست دپارتمان گرفت آیوتا و بخش نجوم آیریسک اصول استخراج دیتا از عکسهای بدست آمده در رصدخانهها را با سری دیتاهای آزمایشیای که پیش از این در اختیار شرکتکنندگان قرار گرفته بود؛ آموزش داده و اجرا کردند. در پایان این بخش تمامی شرکتکنندگان موفق به استخراج منحنیهای مشابهی برای یک ستارهی دوتایی معین شدند و در نهایت ویژگیهای مداری ستارههای مورد نظر را تعیین کردند. در روز آخر هم شرکتکنندگان توسط سرکار خانم دکتر مرجان ذاکرین با اصول مقالهنویسی علمی، پارامترهای مورد نظر مجلات معتبر بینالمللی برای انتخاب مقالات و در نهایت اصول اولیهی کار با نرمافزار لاتکس برای نگارش این مقالات آشنا شدند.
در پایان این مدرسه جناب آقای پرو (رییس بخش خاورمیانهی آیوتا) سرکار خانم دکتر ذاکرین را به طور رسمی به عنوان سرپرست بخش خاورمیانهای آیوتا در ایران منصوب و معرفی کردند. در انتها نیز از اساتید دوره آقایان امیر حسنزاده، خانم ذاکرین و جناب آقای کامبیز خالقی به نمایندگی از موسسهی آموزشی المپیادهای علمی ایران (آیریسک) به جهت فعالیتهای آموزشی و حمایتیاش از برگزاری این مدرسهی زمستانی با لوحهایی که به امضای آقای دکتر صالحفرد مدیر کل سنجش از دور سازمان فضایی ایران و جناب آقای پرو رییس آیوتا-خاورمیانه رسیده بود، تقدیر به عمل آمد.
برای مشاهدهی تصاویری از برگزاری این کارگاه به ادامهی مطلب بروید.
شرکتکنندگان همایش در روز نخست با مقدمات نجوم علمگرا و اساس پژوهشهای رصدی آشنا شدند.
در روز دوم جناب آقای حسنزاده روشهای نحلیل عکسهای بدست آمده در رصدها و استخراج منحنیهای نوری از ستارههای متغیر را معرفی کردند.
عکس یادگاری شرکتکنندگان دومین مدرسهی زمستانی نجوم آیوتا