آشنایی با المپیاد نجوم و اخترفیزیک؛ تاریخچه، مراحل، منابع، سؤالات و . . .
پیش به سوی المپیاد نجوم
المپیاد نجوم یک رقابت بینالمللی است که به منظور ارتقای دانش و علاقهمندی به نجوم و فیزیک فضا در بین دانشآموزان و دانشجویان برگزار میشود. المپیاد نجوم جهانی برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ در پولن برگزار شد و از آن زمان تا کنون هر ساله در یک کشور مختلف برگزار میشود.
در ایران، المپیاد نجوم اولین بار در سال ۲۰۰۷ برگزار شد و از آن زمان تا کنون هر ساله المپیاد نجوم کشوری و المپیاد نجوم بینالمللی ایران برگزار میشود. المپیاد نجوم ایران به منظور تشویق دانشآموزان و دانشجویان به مطالعه و تحقیق در حوزه نجوم و فیزیک فضا برگزار میشود و به عنوان یک فرصت عالی برای شناخت تواناییهای دانشجویان و دانشآموزان علاقهمند به این حوزه شناخته میشود.
اهداف المپیاد نجوم و اخترفیزیک
- شرکت در المپیاد نجوم و اخترفیزیک برای دانشآموزان دارای مزایای زیادی است. برخی از اهداف و مزایا از شرکت در این المپیادها عبارتند از:
۱. ارتقاء دانش: شرکت در المپیاد نجوم و اخترفیزیک به دانشآموزان فرصتی فوقالعاده برای گسترش و ارتقاء دانش خود در زمینههای نجوم و فیزیک فضا میدهد.
۲. تقویت مهارتها: شرکت در این المپیادها باعث تقویت مهارتهای تفکر تحلیلی، حل مسئله، و تحقیقات علمی دانشآموزان میشود.
۳. تجربهی عملی: المپیاد نجوم و اخترفیزیک فرصت مناسبی برای تجربهی عملی و کاربردی دانش نظری در زمینههای نجوم و فیزیک فضا فراهم میکند.
۴. شناخت بینالمللی: شرکت در المپیاد نجوم و اخترفیزیک به دانشآموزان فرصت آشنایی با همتایان خود از سراسر جهان را میدهد و این ارتباطات بینالمللی میتواند به تبادل دانش و تجارب مفید منجر شود.
۵. افزایش انگیزه: شرکت در المپیاد نجوم و اخترفیزیک به دانشآموزان انگیزه بالاتر برای مطالعه و تحقیق در حوزههای علمی مورد علاقهشان میدهد.
بنابراین، شرکت در المپیاد نجوم و اخترفیزیک میتواند به توسعه دانش، مهارتها، و انگیزه علمی دانشآموزان کمک کند و فرصت مناسبی برای رشد و پیشرفت در زمینه نجوم و فیزیک فضا باشد.
نتایج المپیادها حکایت از آن دارد که دانش آموران ایرانی تواناییهای لازم برای کسب مهارتهای علمی را دارند و اردوی آمادگی تیم در آمادهسازی دانشآموزان موفق بوده است.
مراحل المپیاد نجوم در ایران
برای عضویت در تیم المپیاد نجوم، دانشآموزان باید چهار مرحله را طی کنند؛
المپیاد نجوم همچون المپیادهای دیگر طی ۳ مرحله توسط باشگاه دانش پژوهان جوان برگزار میشود [المپیاد چیست؟].
مرحله اول:
در مرحله اول همه علاقه مندان در سراسر کشور در یک آزمون تستی شامل ۳۵ سوال شرکت میکنند. این آزمون معمولا در اواخر بهمن هر سال برگزار و نتیجه آن اواخر اسفند ماه اعلام میشود (نمره کف قبولی مرحله اول المپیاد نجوم عموما بین ۱۰% تا ۱۵% است). بعد از این مرحله و پذیرش حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر از پایه دوم و سوم آزمون مرحله دوم برگزار می شود.
مرحله دوم:
مرحله دوم المپیاد نجوم حدود ۷۰ روز پس از مرحله اول و در دهه اول اردیبهشت سال بعد برگزار میشود. این آزمون به صورت کتبی شامل ۶ تا ۱۰ سوال و به مدت زمان ۲۷۰ دقیقه بر گزار میگردد. پیداست که آزمون مرحله دوم آزمون ساده ای نیست و اکثر کسانی هم که المپیاد میخوانند در واقع برای عبور از این مرحله تلاش میکنند. بعد از این آزمون حدود ۴۰ نفر از کل کشور پذیرفته شده و در تابستان آن سال به مدت ۲.۵ ماه در کلاسهای فشرده باشگاه دانش پژوهان شرکت میکنند (کف قبولی مرحله دوم بنابر نتایج سالهای گذشته بین ۲۸% تا ۴۰% نمره کل آزمون بوده است). [توضیحات بیشتر نمره کف قبولی]
مرحله سوم:
در مرحله سوم، ۴۰ نفر برگزیدهی مرحله دوم در یک دوره آموزشی در تهران شرکت میکنند و به آنها مباحثی بسیار پیشرفتهتر از مباحث قبل تدریس میشود. در پایان دورهی تابستانه از آنها امتحانهای تئوری و عملی (برخلاف مراحل اول و دوم، در مرحله سوم آزمون عملی رصد سهم عمدهای در نتایج و تعیین رنگ مدال دانشآموزان دارد) گرفته خواهد شد و با توجه به نتایج به دست آمده به ۱۰ نفر اول مدال طلا و مابقی مدال نقره و برنز اهدا میشود. در صورتی که نمرات دانشپژوهی بسیار پایین باشد به ایشان مدالی تعلق نخواهد گرفت و با اهدای یک دیپلم افتخار از وی قدردانی به عمل میآید.
مرحله چهارم:
طلاییهای مرحله سوم وارد آموزش دورهی تیم میشوند و بعد از چند آزمون اعضای تیم جمهوری اسلامی ایران در مسابقات جهانی انتخاب میشوند.
فاصلهی زمانی بین برگزاری آزمون مرحلهی اول که معمولاً در اواسط بهمن هر سال برگزار میشود و اعزام تیم به مسابقات جهانی که در اواسط تیر انجام میشود حدود هفده ماه است. البته دانشآموزانی که آرزوی عضویت در تیم ملی المپیاد نجوم را دارند قطعاً از مدتها قبل از برگزاری آزمون مرحله اول کار علمی را شروع میکنند.
چه دانشآموزانی میتوانند در المپیاد نجوم شرکت کنند؟
بعد از تغییر ساختار آموزشی به شکل ۶-۳-۳، فقط دانشآموزان سالهای دهم و یازدهم میتوانند در المپیادهای علمی شرکت کنند.
شرکت در المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک
پس از اهدای مدال طلا به ۱۰ نفر برتر مرحلهی سوم (دوره تابستانه)، این افراد با توجه به برخورداری معافیت از کنکور، به جای شرکت در کلاسهای سال دوازدهم (پیشدانشگاهی سابق)، به مدت ۶ ماه و هفتهای ۲ تا ۳ روز در کلاسهای آمادگی برای المپیاد جهانی نجوم در باشگاه دانشپژوهان شرکت میکنند و پس از آن با توجه به نمرات کسب شده در آزمونهای تئوری و علمی، ۵ نفر اول در قالب تیم «الف» و ۵ نفر دوم در قالب تیم «ب» به مسابقات جهانی المپیاد نجوم اعزام میشوند.
المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک در هر سال، به مدت ۱۰ روز زیر نظر وزارت مربوطه در کشور میزبان سازماندهی میشود. هر کشور میتواند یک تیم حداکثر ۵ نفره شامل دانشآموزان و دو نفر بزرگسال به عنوان رهبر تیم به مسابقات بفرستد (بعضی کشورها مانند ایران، تیم دومی را تحت عنوان مهمان به مسابقات میفرستند). رهبران تیم (تیم لیدرها) میتوانند سوالات را به زبان مادری دانشآموزان ترجمه کنند. تمام هزینههای این ۷ نفر در این ده روز، توسط برگزارکنندگان تامین میشود و شرکتکنندگان تنها هزینه سفر خود را پرداخت میکنند.
آزمونهای المپیاد جهانی نجوم
هر دوره از مسابقات جهانی معمولا شامل آزمونهای زیر است:
- آزمون نظری یا تئوری که از دو بخش سوالات کوتاه و بلند تشکیل شده است. هر دوره معمولا شامل ۱۵سوال کوتاه و ۲یا ۳ سوال بلند است. این آزمون تقریبا نصف نمره نهایی را تشکیل میدهد.
- آزمون تحلیل داده که آزمونی بر روی کاغذ یا کامپیوتری است که طی آن شرکتکنندگان به تحلیل دادههای واقعی میپردازند. این آزمون ۲۵٪ نمره کل را تشکیل میدهد.
- آزمون رصد که میتواند شامل رصد آسمان واقعی یا آزمون آسماننما (پلنتاریوم) باشد. این آزمون نیز ۲۵٪ نمره نهایی را تشکیل میدهد.
- همچنین مسابقه تیمی نیز آزمون دیگری است که طی آن اعضای یک تیم به صورت مشترک سوال طولانی یا سختی را حل میکنند. نمرات این آزمون تاثیری در نمره نهایی ندارد.
- زبان رسمی مسابقات انگلیسی است اگرچه امکان ترجمه سوالات وجود دارد.
- کشور میزبان مسئول طراحی و تصحیح سوالات است اگرچه تیم لیدرها میتوانند به نمرات اعتراض کنند.
نحوه مشخصکردن برندگان
طبق اساسنامه مسابقات، برندگان مدال طلا، نقره، برنز و دیپلم افتخار بر اساس قاعده زیر تعیین میشوند:
۱- ابتدا میانگین نمرات سه نفر اول به عنوان ملاک در نظر گرفته میشود.
۲- کسانی که نمرهشان بیش از ۹۰٪ میانگین سه نفر اول باشد، مدال طلا دریافت میکنند.
۳- کسانی که نمرهشان بین ۷۸٪ تا ۹۰٪ میانگین سه نفر اول باشد، مدال نقره دریافت میکنند.
۴- کسانی که نمرهشان بین ۶۵٪ تا ۷۸٪ میانگین سه نفر اول باشد، مدال برنز دریافت میکنند.
۵- کسانی که نمرهشان بین ۵۰٪ تا ۶۵٪ میانگین سه نفر اول باشد، دیپلم افتخار دریافت میکنند.
۶- باقی افراد، گواهی حضور در مسابقات را دریافت میکنند.
۷- کسی که بیشترین نمره را در مسابقات کسب کرده باشد، به عنوان برنده مطلق شناخته میشود و جایزه ویژهای دریافت میکند.
۸- جایزههای دیگری ممکن است به سایر افراد داده شود. (برای مثال، بهترین نمره آزمون تئوری، تحلیل داده، رصد، خلاقانهترین راه حل و…)
مباحث اصلی در المپیاد نجوم و اخترفیزیک
نجوم کروی:
این قسمت از نجوم به بررسی زمان، موقعیت مکانی و حرکت (طلوع، غروب، گذر و …) ستارگان و سیارات در کرهی آسمان میپردازد. شروع و پیدایش آن بر اساس ابداع مثلث کروی و روابط آن بود که به نقلی به ابوریحان بیرونی میرسد.
مکانیک سماوی
:مکانیک سماوی به مطالعهی نحوه حرکت اجسام آسمانی در مدارهایشان میپردازد. در این علم، نیروهای وارد بر اجرام سماوی بررسی و مدار حرکت آنها تعیین میشود (و یا با دانستن مسیر حرکت اجرام، نیروهای وارد بر آنها را شناسایی میکنیم). با دانستن معادله مداری هر جسم، میتوانیم به موقعیت مکانی آن در هر زمان دلخواه پی ببریم. تسلط بر این مبحث به دانش فیزیک مکانیک، مشتق و انتگرال و معادلات دیفرانسیل نیاز دارد.
اخترفیزیک:
در این قسمت به مطالعه ستارهها و هر آنچه که در ظاهر آنها نمایان است میپردازیم. معمولا بررسی مشخصههای ظاهری ستارگان (جرم، دما، قطر، سرعت، درخشندگی و …) در مرحله اول المپیاد و فیزیک درون ستارگان (نحوه تولید انرژی، نحوه برقراری تعادلهای هیدرواستاتیکی و ترمودینامیکی، نحوه انتقال انرژی و …) در مرحله دوم مورد آزمون واقع میشوند.
کیهانشناسی و دینامیک کهکشانی:
کیهانشناسی علم بررسی عالم در مقیاسهای بسیار بزرگ است بهطوری که کوچکترین اجرام مورد بحث در کیهانشناسی، کهکشانها هستند و نه ستارگان و سیارات. به تاثیر کهکشانها بر روی هم یا خوشههای کهکشانی و برآیند آنها و همینطور انبساط جهان پرداخته میشود. اینکه جهان چه ساختاری دارد، در چه مرحلهای از وضعیت تکاملی خود به سر میبرد و آینده آن چگونه خواهد بود.تسلط بر مبحث کیهانشناسی نیاز به ریاضیات پیشرفته دارد.
ابزارشناسی و رصد:
همانند سایر علوم که با آزمایش، اطلاعات جمع آوری میکنند در نجوم هم آزمایشگاه طبیعی ما کرهی آسمان است و تمام آنچه ما انجام میدهیم، مشاهده و ثبت اطلاعات است. شناخت صورتهای فلکی، موقعیت آنها در آسمان، آشنایی با ابزارهای رصدی (دوچشمیها، تلسکوپها و CCDها) و نحوه محاسبهی پارامترهای فنی و اپتیکی آنها موضوع پراهمیت دیگری است که شرکت کنندگان در المپیاد نجوم و اخترفیزیک باید با آن آشنا باشند.
همانطور که متوجه شدهاید، بر خلاف تصور بسیاری از افراد غیرمتخصص و یا ناآشنا با المپیاد نجوم، این المپیاد بسیار تخصصی بوده و سطح دشواری آن هرگز کمتر از المپیادهای فیزیک، زیست، شیمی و کامپیوتر نیست.
منابع پیشنهادی برای موفقیت در المپیاد نجوم و اخترفیزیک
در خصوص منابع المپیاد نجوم و اخترفیزیک، باید عرض شود که تعدد کتابهای پیشنهادی توسط دبیران مدارس و مدال آوران سالهای گذشته به حدی زیاد بوده است که بیشتر باعث سردرگمی و ایجاد نگرانی و استرس در دانش آموزان میشد. از سویی تعداد زیادی از این کتب با هم، همپوشانی داشتند و خرید همهی آنها علاوه بر تحمیل هزینه به خانواد ها باعث اتلاف وقت دانش آموزان جهت مطالعه تمامی این منابع میشد. در جداول زیر سعی شده است مهم ترین، جامع ترین و مفیدترین منابع معرفی شوند.
ناگفته نماند که برای برخی مباحث کتاب استاندارد و شاخصی که برای المپیاد مفید باشد وجود ندارد، مانند مبحث ابزارشناسی و CCD ها، و یا آموزش رصد و کار با تلسکوپ و نیز دینامیک کهکشانی که این سالها بسیار با اهمیت شده است.
معرفی منابع مفید المپیاد نجوم
مهمترین منابع مرحله اول در المپیاد نجوم
ردیف |
عنوان کتاب |
نویسنده/ مترجم |
ناشر |
توضیحات |
۱ |
نجوم دینیامیکی |
مترجم: احمد خواجه نصیر طوسی |
مرکز نشر دانشگاهی |
عمدهی مباحث این دو کتاب مشابه است منتهی نجوم دینامیکی را بدلیل فصل تاریخ نجوم آن بیشتر توصیه میکنم. |
۲ |
نجوم به زبان ساده |
مایر دگانی/ محمدرضا خواجه پور |
گیتاشناسی |
|
۳ |
الفبای المپیاد نجوم واخترفیزیک جلدهای ۱ و ۲ |
محمدپیام بهرام پور |
دانش پژوهان جوان |
کتابی نسبتا کامل برای مرحله اول. شامل نجوم کروی، ابزارشناسی مقدماتی، اخترفیزیک، مکانیک سماوی و منظومه شمسی |
۴ |
نجوم کروی |
اسمارت/ داوود محمدزاده جسور |
مرکز نشر دانشگاهی |
فصل های ۱، ۲ و ۳ |
۵ |
ستاره شناسی، اصول و عمل |
دیکلارک/ احسان مهرجو |
دانش پژوهان جوان |
نسخه قدیمی این کتاب در سال ۱۳۶۶ منتشر شده و اکنون فقط نسخه pdfآن موجود است. ویرایش جدید آن با ترجمه احسان مهرجو بهزودی منتشر خواهد شد. |
۶ |
فیزیک هالیدی (جلد اول) |
|
ناشران بسیاری منتشر کرده اند. |
|
مهمترین منابع مرحله دوم و سوم در المپیاد نجوم
-
ردیف
عنوان کتاب
نویسنده/ مترجم
ناشر
توضیحات
۱
مقدمه ای بر اخترفیزیک نوین
کارول و اوستلی/ احسان مهرجو، کامبیز خالقی
دانش پژوهان جوان
۲
مکانیک سماوی
محمدجواد شریعت زاده، دکتر خاکیان
خوشخوان
منبعی جامع و کافی درس مکانیک سماوی برای مرحله دوم و سوم که شامل مباحث مهم مکانیک کلپنر و اوربیتال مکانیک است.
۳
مقدمهای بر کیهان شناسی نوین
اندرو لیدل/ فرهاد ذکاوت، کامبیز خالقی
دانش پژوهان جوان
منبعی ایدهآل برای مبحث کیهان شناسی
۴
نجوم کروی
اسمارت/ داوود محمدزاده جسور
مرکز نشر دانشگاهی
فصلهای ۱ ، ۲ ، ۳ ، ۵ ، ۶ و ۱۰
۵ نجوم و اخترفیزیک ستارهای (۱ و ۲)
زیلیک و اسمیت/ تقی عدالتی، جمشید قنبری
انتشارات آستان قدس
۶
حساب دیفرانسیل و انتگرال
توماس
ناشران بسیاری منتشر کرده اند.
مباحث حد، پیوستگی، مشتق، انتگرال، بسط های تیلور و مک لورن، سری فوریه
۷ The Observer’s Sky Atlas
Erich Karkoschka
springer
اطلس راهنمای رصد آسمان. نسخه pdfآن را به رایگان دانلود و استفاده نمایید
دانلود سؤالات مرحله اول و مرحله دوم المپیاد نجوم و اخترفیزیک
مدالهای ایران در المپیاد جهانی نجوم از سال ۲۰۱۰
سال | کشور میزبان | شرکت کننده | رنگ مدال |
---|---|---|---|
۲۰۱۰ | چین | علی ایزدیراد | طلا |
۲۰۱۰ | چین | احسان ابراهیمیان | نقره |
۲۰۱۰ | چین | محمدصادق ریاضی | نقره |
۲۰۱۰ | چین | امیررضا صداقت | نقره |
۲۰۱۰ | چین | نبیل اتحادی | برنز |
۲۰۱۰ | چین | کامیار عزیززاده | برنز |
۲۰۱۰ | چین | فواد مطهری | برنز |
۲۰۱۰ | چین | اسماء کریمی | برنز |
۲۰۱۱ | لهستان | علیاکبر کاوهای | طلا |
۲۰۱۱ | لهستان | علی فهیمنیا | نقره |
۲۰۱۱ | لهستان | احسان عابدی | نقره |
۲۰۱۱ | لهستان | بهنام پورقاسمی نجفآبادی | نقره |
۲۰۱۱ | لهستان | آرین هاشمی | نقره |
۲۰۱۱ | لهستان | مهدی سلیمانیفر | برنز |
۲۰۱۱ | لهستان | رامتین کرامتی | برنز |
۲۰۱۱ | لهستان | محمد بیاضی | برنز |
۲۰۱۱ | لهستان | اصلان نورقاسمی | برنز |
۲۰۱۱ | لهستان | پرهام پرسندهخیال | برنز |
۲۰۱۲ | برزیل | آرش گلمحمدی نقشه | طلا |
۲۰۱۲ | برزیل | محمدجواد شریعت زاده | نقره |
۲۰۱۲ | برزیل | کیانا افضلی | نقره |
۲۰۱۲ | برزیل | سید شایان خالوئی تفتی | نقره |
۲۰۱۲ | برزیل | عطا مرادی | نقره |
۲۰۱۲ | برزیل | فرزاد فتحی | نقره |
۲۰۱۲ | برزیل | عرفان بیات | برنز |
۲۰۱۲ | برزیل | سارا علیقلیزاده صفری | برنز |
۲۰۱۲ | برزیل | فاطمه قشلاقپور | برنز |
۲۰۱۲ | برزیل | علی عباسی | برنز |
۲۰۱۳ | یونان | علی پیرمرادی بزنجانی | طلا |
۲۰۱۳ | یونان | حسین خلیلی | طلا |
۲۰۱۳ | یونان | مهرگان درودیانی | طلا |
۲۰۱۳ | یونان | پرهام برومند | نقره |
۲۰۱۳ | یونان | محمدرضا بنائی | نقره |
۲۰۱۳ | یونان | سید شایان ناظمی | نقره |
۲۰۱۳ | یونان | داریوش شاهینراد | برنز |
۲۰۱۳ | یونان | امیرپاشا قابوسی | برنز |
۲۰۱۳ | یونان | هومن شاهرخی | برنز |
۲۰۱۳ | یونان | عرفان ذابح | برنز |
۲۰۱۴ | رومانی | یزدان بابازاده | طلا |
۲۰۱۴ | رومانی | شهابالدین محین | طلا |
۲۰۱۴ | رومانی | علی زینالی | طلا |
۲۰۱۴ | رومانی | علیرضا علوی | طلا |
۲۰۱۴ | رومانی | کیهان بهدین | نقره |
۲۰۱۴ | رومانی | سهیل انصارین | نقره |
۲۰۱۴ | رومانی | محمد نبیزاده | نقره |
۲۰۱۴ | رومانی | محمدرضا حسنپور | نقره |
۲۰۱۴ | رومانی | امیررضا اسدزاده | نقره |
۲۰۱۴ | رومانی | شروین حکیمی | نقره |
۲۰۱۵ | اندونزی | فاطمه زرگرباشی | طلا |
۲۰۱۵ | اندونزی | آرمان وثیق زاده انصاری | طلا |
۲۰۱۵ | اندونزی | علی زارع | طلا |
۲۰۱۵ | اندونزی | سعید حجتی نژاد | نقره |
۲۰۱۵ | اندونزی | سیدمرتضی سادات | نقره |
۲۰۱۵ | اندونزی | محمدهادی ستوده | نقره |
۲۰۱۵ | اندونزی | علیرضا ارجمند شکوری | نقره |
۲۰۱۵ | اندونزی | علی چگینی | برنز |
۲۰۱۵ | اندونزی | پارسا نوروزی | برنز |
۲۰۱۵ | اندونزی | سیدعلی هادیان امرئی | برنز |
۲۰۱۶ | هندوستان | پارسا عالیان | طلا |
۲۰۱۶ | هندوستان | روزبه قادری | طلا |
۲۰۱۶ | هندوستان | ستاره فروزان | نقره |
۲۰۱۶ | هندوستان | وحید احمدی | نقره |
۲۰۱۶ | هندوستان | ارسلان معتمدی | نقره |
۲۰۱۶ | هندوستان | عماد صالحی | برنز |
۲۰۱۶ | هندوستان | امیرحسین امیری | برنز |
۲۰۱۶ | هندوستان | محمدحسین قاسم پور | برنز |
۲۰۱۶ | هندوستان | معین محمدی | برنز |
۲۰۱۷ | تایلند | شایان عزیزی | طلا |
۲۰۱۷ | تایلند | امیرحسین ستوده فر | نقره |
۲۰۱۷ | تایلند | پریماه صفریان | نقره |
۲۰۱۷ | تایلند | زهرا فرهمند | نقره |
۲۰۱۷ | تایلند | سینا بلوکی | برنز |
۲۰۱۸ | چین | امیرعلی اختراعی | طلا |
۲۰۱۸ | چین | نوید اکبری | طلا |
۲۰۱۸ | چین | علی یونسی | طلا |
۲۰۱۸ | چین | هدی پورغلامی | طلا |
۲۰۱۸ | چین | سیدامیرپویا معینی | طلا |
۲۰۱۸ | چین | علیرضا محمدیان | طلا |
۲۰۱۸ | چین | محمد شجاعیان | نقره |
۲۰۱۸ | چین | کیان باختری | نقره |
۲۰۱۸ | چین | محمدصدرا حیدری | نقره |
۲۰۱۹ | مجارستان | دانیال جلائیان سامانی | نقره |
۲۰۱۹ | مجارستان | امیرمحمد مارشال پیرغیبی | نقره |
۲۰۱۹ | مجارستان | پانیذ حلواچی | نقره |
۲۰۱۹ | مجارستان | علیرضا حیدری | نقره |
۲۰۱۹ | مجارستان | علی مهربانی | نقره |
۲۰۱۹ | مجارستان | آریا همتیان | نقره |
۲۰۱۹ | مجارستان | مهیار دست مزدی | نقره |
۲۰۱۹ | مجارستان | حمیدرضا یعقوبی عراق | برنز |
۲۰۱۹ | مجارستان | راستین رسولی | برنز |
۲۰۱۹ | مجارستان | علیرضا کریمی | برنز |
۲۰۲۰ | اسلواکی | کسری حاجیان | طلا |
۲۰۲۰ | اسلواکی | پرشان جوان رود | طلا |
۲۰۲۰ | اسلواکی | علی رازقندی | نقره |
۲۰۲۰ | اسلواکی | متین محمدی سرای | نقره |
۲۰۲۰ | اسلواکی | امیر حسین حاجی محمد رضایی | برنز |
۲۰۲۰ | اسلواکی | فاطمه علی مرادی | برنز |
۲۰۲۰ | اسلواکی | حسین محمدی | برنز |
۲۰۲۰ | اسلواکی | محمد مهدی واحدی | برنز |
۲۰۲۱ | کلمبیا | سپهر میزانیان | طلا |
۲۰۲۱ | کلمبیا | سهند اکرمیپور | طلا |
۲۰۲۱ | کلمبیا | تارا رضایی خیرخواه | نقره |
۲۰۲۱ | کلمبیا | زهرا ملکی | نقره |
۲۰۲۱ | کلمبیا | محمدطه جلالی ندوشن | نقره |
۲۰۲۱ | کلمبیا | سهند اسماعیلزاده | نقره |
۲۰۲۱ | کلمبیا | امین زمانی | نقره |
۲۰۲۱ | کلمبیا | سیدمحمدمهدی موسوی | برنز |
۲۰۲۱ | کلمبیا | امیدرضا نظری بکائی | برنز |
۲۰۲۲ | گرجستان | مهدی استادمحمدی | طلا |
۲۰۲۲ | گرجستان | سپهر سلامت | طلا |
۲۰۲۲ | گرجستان | محمدمهدی عابدیان | طلا |
۲۰۲۲ | گرجستان | فرهاد عزیزی سطری | طلا |
۲۰۲۲ | گرجستان | سید یوسف میریوسفی | طلا |
۲۰۲۲ | گرجستان | سهند اسماعیلزاده | طلا |
۲۰۲۲ | گرجستان | سهند اکرمیپور | طلا |
۲۰۲۲ | گرجستان | آریا قنبری | طلا |
۲۰۲۲ | گرجستان | آرسام مجد | طلا |
۲۰۲۲ | گرجستان | علیرضا اعلایی | نقره |
۲۰۲۳ | لهستان | مهدی استادمحمدی | طلا |
۲۰۲۳ | لهستان | امیرمهدی اسماعیلی طاهری | طلا |
۲۰۲۳ | لهستان | آروین رسول زاده | طلا |
۲۰۲۳ | لهستان | سارینا فرزادنسب | نقره |
۲۰۲۳ | لهستان | امیرحسین موسوی | نقره |