هر که طاووس خواهد، جور هندوستان کشد
در اینجا مهمترین اطلاعات مورد نیاز شما برای قدم گذاشتن در مسیر المپیاد جمعآوری شده است.
المپیاد مسابقهای علمی است که هرسال میان دانشآموزان دبیرستانی (تا ۱۸ سال) سراسر جهان به صورت تیمی و انفرادی برگزار میشود و هر کشور برای انتخاب تیمهای منتخب خود، مراحلی را در نظر گرفته است. هدف از این مسابقات، رشد و شکوفایی علمی نوجوانان و آشنایی کشورهای مختلف با علوم روز است. در ایران این مسابقات بین دانشآموزان پایههای دهم و یازدهم برگزار میشود تا تیم ایران برای مسابقات جهانی انتخاب شود.
در حال حاضر فقط باشگاه دانش پژوهان جوان به عنوان بخشی از سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، متولی برگزاری مراحل گوناگون المپیادهای علمی، آموزش دورهی تابستانه و انتخاب و اعزام تیمها به مسابقات جهانی است. هیچ یک از مؤسسات خصوصی حق استفاده از نام المپیاد برای آزمونهای خود و اعزام تیمها را ندارد و در صورت انجام، مرتکب خلاف شده است.
همچنین در طول مراحل برگزاری، مرکز سنجش آموزش و پرورش و مدارس و ادارات آموزش و پرورش در سراسر کشور همکاری میکنند.
برای برگزاری اردوهای تابستانی، آموزشهای تکمیلی و رقابتهای جهانی دانشگاههای معتبر ایران نیز همکاری دارند.
- بخشنامهی برگزاری و ثبتنام اواخر پاییز هر سال به تمام مدارس کشور ارسال میشود.
- دانشآموزان دهم و یازدهم پس از اعلام مدرسه (یا خبرگیری از آیریسک)، به صورت اینترنتی در آزمون ثبتنام میکنند.
- چند روز پس از ثبتنام، بخش پرداخت هزینهی آزمون در سایت فعال میشود.
- حدود یک هفته قبل از آزمون، کارتهای ورود به جلسه صادر میشود.
- پس از دریافت کارت ورود به جلسه، در تاریخ مشخص به حوزهی تعیین شده مراجعه کرده و به صورت انفرادی در المپیادهای مورد نظر شرکت میکنند.
رشتههای رسمی المپیادهای علمی در ایران
برای آشنایی با منابع، دانلود دفترچههای سؤالات، مدالآوران و . . . روی نام هر رشته کلیک کنید.
فیلمهای آشنایی با المپیاد
اولین آشنایی با المپیاد
معرفی مراحل المپیاد
المپیادی بخونیم یا کنکوری؟
تعداد مدالهای المپیاد در هر سال
جوایز مدال المپیاد (۱)
جوایز مدال المپیاد (۲)
المپیاد یا کنکور؟
برنامهریزی مطالعاتی المپیادی
هفتهای چند ساعت المپیاد بخونیم؟
اخبار درست و سریع المپیاد
تعداد شرکتکنندههای المپیاد
از آیریسک بپرسید
اگر بعد از دیدن و مطالعهی مطالب این صفحه و بخشهای تخصصی رشتهها، هنوز هم سؤالی دارید، از ما بپرسید که در کوتاهترین زمان، پاسخ آن به ادامهی صفحه اضافه شود.
فیلد های "*" اجباری هستند
پاسخ به سؤالات متداول المپیادی
سؤالاتِ شما را در کوتاهترین زمان پاسخ میدهیم
شروع مطالعهی المپیاد زمان مشخصی نداره! بعضیها از سال یازدهم شروع کردن و مدال گرفتن و بعضی هم از سال هشتم مطالعه داشتن و به مدال نرسیدن. اگه این مسیر رو برای لذت بردن از آگاهی پیش انتخاب کردی، از هر زمانی که شروع کنی، تا انتهای اون بهت خوش میگذره.
البته به طور کلی میشه گفت برای مطالعهی کامل مباحث مرحله اول، دوم و دورهی تابستانی رشتههای مختلف با یک تلاش معمولی به حدود یک سال و نیم زمان نیاز داری.
ما سه مرحله رو پیشنهاد میکنیم:
اول اینکه ببینی بین گرایشهای ریاضی، تجربی و انسانی به کدوم علاقهمندی تا دنبال رشتههای المپیادی اون مجموعه باشی.
تو گام دوم باید در مورد هر کدوم از رشتهها تحقیق کنی تا ببینی از کجا شروع میشن و تو مسیر المپیادیشون قراره با چه چیزهایی روبرو بشی. از فرهنگنامه المپیاد آیریسک کمک بگیر و تو بخش دانلود سوالات چند نمونه از آزمونهای مرحله اول و دوم هر رشته المپیاد رو بررسی کن. قرار نیست حلشون کنی و فقط میخوای ببینی کدوم مدل برات جذابیت بیشتری داره.
تو گام سوم برو سراغ رادیو المپیاد آیریسک و مصاحبه با مدالیهای رشتههای المپیاد مورد نظرت رو گوش بده و ببین اونا تو این مسیر از چه موانعی عبور کردن و چی به دست آوردن.
یه مثال ساده:
فکر کن رویات گرفتن مدال تو مسابقات اسکی المپیک زمستونی باشه. ممکنه بتونی خودت لوازمش رو بخری و انقدر از کوه بری بالا و بیای پایین تا اسکی یاد بگیری ولی برای قهرمانی تو مسابقه مهارت و تجربه زیادی لازم داری.
و اما همیشه زمان به اندازه کافی برای آزمون و خطا نداری تا همه چیز رو خودت تجربه کنی. کمک گرفتن از مدرس و مشاور نمیتونه مدالت رو تضمین کنه ولی تو هر جایی داشتنش از نداشتنش بهتره.